Montagetechniek

Montagetechniek
Montagetechniek
Montagetechniek

Montagetechniek

 
We hebben ruime ervaring met uiteenlopende montagesystemen om onderdelen te positioneren en bevestigen. We maken de complete range aan installaties: van handmatig positioneren en bevestigen tot en met volledig automatisch aanvoeren, plaatsen, positioneren, bevestigen en verpakken van delen.

Zo nodig worden uw installaties uitgerust met voorzieningen om de traceability zeker te stellen en menselijke fouten uit te sluiten. Poka yoke en zero defects zijn voor ons dan ook vanzelfsprekendheden. 

 • Manuele montagestations
  We maken losse montagewerkstations op maat: volgens uw specifieke eisen en eventueel voorzien van controlefuncties om menselijke fouten te voorkomen. Zo kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden of een product is gepakt en geplaatst, of een (schroef)verbinding op de juiste wijze is aangebracht en of alle stappen in het montageproces goed zijn doorlopen.

 • Montagelijnen
  Daarnaast maken we montagelijnen: montagewerkstations waarbij de delen met een automatisch conveyor transport aan de volgende bewerkingsplek worden aangeboden. De diverse stations kunnen daarbij zowel manueel als volautomatisch werken.

 • Volautomatische assemblage
  In onze volautomatische machines worden componenten volautomatisch geplaatst en bevestigd. De aanvoer van de delen kan vanuit trilvullers, aanvoerbanen of manuele invoerposities. Het oppakken van de delen gebeurt zo nodig met vision. De handling van de delen gebeurt met pick & place units of robots. Voor de montage kunnen diverse verbindingstechnieken worden toegepast.

 • Toevoersystemen
  We maken zowel conventionele (triltrommel) als flexibele (camera) toevoersystemen. Beide systemen functioneren volautomatisch.

 • Inpersbewerkingen
  Bij het inpersen van delen komt de verbinding tot stand vanuit de perspassing die in het product gedefinieerd is. In onze inpersapplicaties kunt u componenten zo met elkaar verbinden. Onze oplossingen variëren van handgereedschappen tot volautomatische assemblagelijnen, met inperskrachten van 50 tot 10.000 kilo.
Nauwkeurige positionering

Dankzij onze uitgebreide kennis van en ervaring met mechanische constructies zijn we in staat de positionering van onderdelen zeer nauwkeurig te laten verlopen. In feite bieden we u alle oplossingen: van eenvoudige mechanische hulpconstructies tot (een lijn van) volledig geautomatiseerde robotoplossingen.

 We zijn bovendien gespecialiseerd in het combineren van verschillende applicaties en processen, en het turn key opleveren van complete installaties.

Vrijblijvend sparren?

Wilt u vrijblijvend sparren voor een efficiency verbetering van uw proces? Neem dan contact op met ons via:
+31-(0)478 510 004
OF VUL HET FORMULIER IN
 • Alle disciplines in eigen huis
 • Brede kennis van technologieën
Bekijk onze unieke werkwijze