DAF Trucks

DAF Trucks (Eindhoven) produceert zelf complete motoren voor zijn CF en XF vrachtwagens. Op de afdeling production engineering van de motorenfabriek coördineert projectmanager Joost Heesakkers de aanschaf en implementatie van equipment voor het assembleren en testen van motoren. Dat gebeurt onder andere met machines van Manders. “Stuk voor stuk unieke toepassingen, specifiek voor DAF ontwikkeld.”

Manders levert onder meer inolie-equipment die afzonderlijke motoronderdelen van olie voorziet voordat deze gemonteerd worden. Ook een korte voormontagelijn is afkomstig van Manders. In die lijn worden twee nokkenassen, zeven lagerbruggen, veertien bouten en een tussentandwiel samengevoegd en als één geheel met een gripper op het motorblok geplaatst.

Goede projectstructuur
“Het zijn geen standaard machines die Manders levert. Het gaat om unieke toepassingen: de ‘proven technology’ van bestaande technieken moet specifiek op DAF worden afgestemd. Dat vraagt om een goede voorbereiding waarin je nauw met elkaar optrekt.

Wat ons heel goed bevalt aan de samenwerking, is de projectstructuur van Manders, met vooraf gedefinieerde milestones en tussentijdse evaluatiemomenten. Daardoor hebben we goed zicht op de voortgang en kunnen we al in het voortraject mogelijke problemen voorkomen of inzichtelijk maken.”

Dezelfde taal
“We werken graag samen met Manders. Niet alleen vanwege de korte afstand, maar ook omdat we dezelfde taal spreken, letterlijk en figuurlijk: Manders begrijpt de automotive-wereld als geen ander.

In onze branche betekent iedere minuut stilstand productieverlies. Dankzij de machines van Manders worden die problemen tot een minimum beperkt. En ontstaat er toch een probleem? Dan reageren ze snel en lossen ze dat probleem netjes op.”

"Manders begrijpt de
automotive-wereld"