HMT

 HMT (Attendorn, Duitsland) produceert onderdelen voor de auto-industrie. De relatie met Manders Automation is buitengewoon goed, vindt Stefan Allebrodt, leidinggevende van het HMT-projectmanagement. “Bij Manders schrijven ze samenwerken in hoofdletters.”

De samenwerking tussen HMT Deutschland en Manders Automation begon in 2003, met het leveren van een dubbele puntlasmachine. Daarna ontwikkelden HMT en Manders gezamenlijk meerdere, aan de opdracht aangepaste, geavanceerde robotcellen.

Actief in gesprek
“De samenwerking was vanaf het eerste moment voortreffelijk. Het sterke van Manders: ze pakken iedere nieuwe uitdaging aan en gaan heel actief met de klant in gesprek. Met als doel een concept ontwikkelen dat functioneel én economisch verantwoord is.”

“Daarbij biedt Manders een oplossing die in gezamenlijkheid aangepast wordt aan de specifieke klantwens.”

Naadloos
“De speciaalmachines van Manders zijn tot in de kleinste details uitgewerkt. Ze worden al in de engineeringsfase zó verfijnd vormgegeven, dat de daadwerkelijke bouw van de machine naadloos verloopt. Daardoor is Manders steeds in staat een machine binnen de afgesproken termijn op locatie te installeren.”

“Naast vier dubbele puntlasmachines en allerlei gereedschappen hebben we momenteel een kleine twintig robots van Manders in bedrijf, die in verschillende applicaties zijn ingebouwd."

"De klantwens is
het uitgangspunt"