Océ

Océ (Venlo) ontwikkelt en produceert state-of-the-art printtechnologieën in de meest ruime zin van het woord. De machines die Manders Automation leverde, vormen een wezenlijk onderdeel van het productie- en handlingsproces, aldus Michel Detische (senior strategic purchaser investments). “Manders levert no-nonsense oplossingen die decennia lang meegaan.”

Sinds midden jaren negentig werkt Océ met een volledig geautomatiseerde papierhandling en -verwerkingsmachine van Manders. Daarnaast staat er sinds 2007 een gecombineerde robotcel met twee takttafels, voor het verwerken van toner pearls (voor de nieuwste printtechnologie op inkjetgebied).

Robuuste oplossingen
“Met name die laatste mechanisatie is er één om trots op te zijn. Manders heeft een robotcel ontwikkeld die de complete handling automatiseert: van het spuiten van de tonerballetjes tot en met het inpakken in de cartridges. Het is een machtig mooi systeem om te zien en het draait al sinds de oplevering zonder problemen.”

Feilloze documentatie
“Waarom we graag met Manders samenwerken? Omdat Manders een no-nonsense machinebouwer is die robuuste oplossingen ontwikkelt die goed werken én decennia lang meegaan. Geen fancy ideeën, maar degelijke producten.”

“Naast de ontwikkeling en levering zorgt Manders ook voor service en onderhoud aan de machines. Ze zijn heel goed bekend met de Océ-manier van documenteren. Dat zie je onder andere terug in de machinedocumentatie. Medewerkers die niet in het projectteam zaten, vinden daarin gemakkelijk hun weg. Dat betekent dat ook het ‘nageslacht’ feilloos met de Manders-machines kan werken.”

"Een no-nonsense
machinebouwer"