Seco Tools

Seco Tools (Lottum) is een bedrijf dat verspaningsgereedschappen vervaardigt, vooral voor hi-tech toepassingen in de vliegtuigindustrie en medische industrie. Het bedrijf werkt al jaren met Manders samen. Rob Janssen, manager maintenance en automation: “Bij Manders krijgen we de vrijheid om mee te denken.”

De samenwerking tussen Manders Automation en Seco Tools voert terug tot eind vorige eeuw. Manders is sindsdien nauw betrokken bij de automatisering rondom het slijpproces: het markeren van frezen (voor productidentificatie) en het ontwerp en de realisatie van enkele oppervlaktebewerkingsmachines en een verpakkingsmachine.

Communicatie

“De kracht van de samenwerking schuilt ‘m in de communicatie: die is heel open. We krijgen de ruimte om tot in de kleinste details mee te denken over technische toepassingen. Door zo intensief samen te werken, kun je al in een vroeg stadium eenvoudig additionele klantwensen integreren en mogelijke problemen signaleren en oplossen.”

Onderscheidend

“Manders onderscheidt zich duidelijk van andere leveranciers. Die willen nog wel eens een ontwerp voorstellen dat hen zelf het beste past. Manders maakt niet wat ze zelf mooi vinden, maar wat wij als klant daadwerkelijk kunnen gebruiken.”


"Vrijheid om
mee te denken"