Your Partner in Dedicated Solutions

We bouwen testapplicaties om de eindcontroles van producten gedeeltelijk of volledig te automatiseren. De testmachine verifieert de effectiviteit en/of kwaliteit van het product en voorkomt dat incorrecte producten naar uw klanten worden gestuurd. We kunnen tien soorten tests bouwen om uw specifieke producten te controleren.

 1. Functionele Test
  Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat het geassembleerde product volledig voldoet aan de gespecificeerde eigenschappen. Dit wordt bij een functionele test volledig in-line gecontroleerd door uw componenten elektrisch en pneumatisch aan te sluiten en een vastgesteld testprotocol te volgen. De aansluiting van het product kan handmatig gebeuren of met docking connectors volledig automatisch uitgevoerd worden.
   
 2. Lektest
  We integreren gerenommeerde merken om te testen of de interne en externe lekkage van een product binnen de vastgestelde normen ligt. De producten worden volledig in-line getest of kunnen ingelegd worden om met een drukvaltest of flowmeting gemeten te worden. Deze test is geschikt voor onder andere ventielen, uitlaatdelen, gietdelen en turbocompressors.
   
 3. Flowtest
  Om te testen of de doorstroming door het component binnen de specificatie ligt, sluiten we de productopeningen af en meten we onder overdruk of vacuüm de flow. Naast een volledige in-line test, kan ook gekozen worden voor een losstaande flowtest waarbij de producten handmatig ingelegd worden.
   
 4. Geometrie: Controlemallen
  Controlemallen bieden de zekerheid dat bijvoorbeeld een gegoten product geschikt is om verder te gaan in het proces. Met afsteekpennen controleren we of alle nodige gaten aanwezig zijn en met meettasters worden de montagevlakken gecheckt. Uw producten kunnen automatisch ingelegd en uitgenomen door robots of handmatig geplaatst worden door uw operators.
   
 5. Geometrie: 2D Oppervlakte-inspectie
  De oppervlakte van het product kan met deze test volledig automatisch in de lijn gecontroleerd worden op beschadigingen als scheuren en vervormingen en eventueel op kleur.

 

Meerdere functies
Als producent wilt u 100% controle over de kwaliteit van uw producten. Onze testmachines laten niets aan het toeval over. Naast individuele testmachines, zijn we gespecialiseerd in het combineren van meerdere meetfuncties in één testapplicatie. Zo heeft u in één oplossing alles wat u nodig heeft.

 1. Geometrie: 2D Compleetheid en type-inspectie
  Met deze test stellen we zeker dat het juiste product is opgepakt en controleren we of alle componenten geplaatst zijn. Ook deze test kan volledig automatisch in de montagelijn uitgevoerd worden.
   
 2. Geometrie: 3D Kwaliteitsinspectie
  De 3D kwaliteitsinspectie biedt veel voordelen. De geometrie wordt gecontroleerd, de aanwezigheid van alle aan- en opbouwdelen wordt gecheckt, de aanwezigheid van gaten wordt getest en de afwezigheid van beschadigingen wordt bevestigd. Bij een 3D kwaliteitsinspectie kunnen de meetresultaten opgeslagen worden, zodat u deze aan uw klant kunt laten zien als bewijs van goede producten. Daarnaast kunt u deze gegevens gebruiken voor analyses en zo het productieproces verbeteren. Op deze manier biedt de 3D kwaliteitsinspectie niet alleen testresultaten, maar biedt deze techniek ook de mogelijkheid tot het reduceren van de hoeveelheid afkeurcomponenten.
   
 3. Geluidsmeting
  In gevallen waarbij het belangrijk is dat de eindgebruiker niet gestoord wordt door hinderlijke geluiden van het product, meten we het geluidsniveau met behulp van accelerometers.
   
 4. Kracht- en momentmetingen
  Met behulp van loadcellen en wegmeetsystemen controleren we het geleverd moment en de kracht van componenten. Dit levert u een objectieve meting van de geleverde kracht en koppel op.
   
 5. Testen van elektrische eigenschappen
  Elektrische aandrijvingen en elektrisch bekrachtigde componenten kunnen we testen op spanning, stroom en weerstand van de diode doorlaatrichting. Met deze functionele testen weet u zeker dat de producten voldoen aan alle eisen.

 

 

 

Test Equipment

Geïnteresseerd in onze Testmachines?

Laten we uw ideale oplossing bespreken!

Wilt u weten hoe wij projecten aanpakken?