Your Partner in Dedicated Solutions

We bieden verschillende processen voor het mechanisch verbinden van uw producten, zowel met als zonder bevestigingsmaterialen. Afhankelijk van de applicatie kiezen we een techniek die het meest geschikt is voor uw productie. De volautomatische verbindingen hebben een hoog kwaliteitsniveau dat gegarandeerd wordt door procesmonitoring.

Met stansnieten kunnen we verschillende materiaalsoorten met elkaar verbinden. Een veelvoorkomend voorbeeld is het samenvoegen van plaatwerk en aluminium onderdelen. Net als bij vloeiboren, bestaat dit proces uit slechts één stap en zijn er geen voorgeboorde gaten nodig. De benodigde perskracht wordt meestal gecreëerd door een servo-aangedreven spindel, die maximale controle biedt over het persproces en de cyclustijden. Wij hebben ervaring met stansnieten van alle grote leveranciers zoals Böllhoff, Emhart, Henrob en Eckhold.

Om de sterkte van de mechanische verbinding te vergroten, kunnen we extra lijm aanbrengen op de materialen. Ons modulaire ADAPTIX-concept biedt de ideale oplossing om de mechanische en adhesieve verbindingsprocessen in één cel te combineren.

Vloeiboren verschilt van reguliere bout- of schroefverbindingen in het vermogen van de schroef om zichzelf door de materialen te persen. Dit betekent dat er geen gat in het materiaal gemaakt hoeft te worden voordat het verbindingsproces wordt gestart. We draaien de schroef om warmte te creëren op het oppervlak van de materialen die we samenvoegen, zodat deze in elkaar smelten en een opening creëren voor de schroef. Zodra de schroef op zijn plaats zit, koelen de materialen af en blijven ze stevig verbonden. Omdat vloeiboor-schroeven enkelzijdig kunnen worden aangebracht en gedemonteerd kunnen worden voor service doeleinden, biedt deze verbindingstechniek voordelen voor verschillende toepassingen.  

Clinchen is een mechanische verbindingstechniek om plaatmetalen te verbinden. We gebruiken speciale tools om plastisch een mechanische verbinding te creëren tussen de platen. Het proces vergt en creëert geen hitte, wat betekent dat de coatings op uw metalen geheel intact blijven. 

Mechanische verbindingstechnieken worden vaak gecombineerd met andere verbindingstechnieken om de sterkte en de levensduur van de verbinding te verbeteren. We kunnen verschillende verbindingstechnieken combineren en integreren in een all-in-one oplossing. U heeft dan niet langer meerdere machines voor één proces nodig, wat logistieke activiteiten en tussenopslag in uw productieproces verlaagt.

Mechanical Joining Techniques

Geïnteresseerd in onze mechanische verbindingstechnieken?

Laten we uw ideale oplossing bespreken!