Your Partner in Dedicated Solutions

We stellen graag voor: John Driessen, onze nieuwe projectleider

Begin dit jaar is John bij Manders aan de slag gegaan als projectleider. 
Hij stelt zichzelf even voor en vertelt wat zijn activiteiten zijn en hoe hij de eerste maanden met het team heeft ervaren:

Juist! Mijn naam hoef ik niet meer te vermelden, maar ik kan nog wel even aangeven dat ik in Venray woon, 54 jaar oud ben, twee volwassen kinderen heb en een hond. In een ver verleden heb ik de HTS afgerond, studie werktuigbouwkunde.

John Driessen, Project Leader at Manders Automation

◀️ Wat heb je hiervoor gedaan?

Eigenlijk ben ik vrij vlot nadat ik de HTS had verlaten ‘in de projecten’ terecht gekomen. Een poosje als constructeur, daarna als werkvoorbereider maar voornamelijk als projectleider. Dit werk heb ik als laatste bij een grote lokale machinebouwer gedaan, waar ik 13 jaar heb gewerkt en verantwoordelijk was voor de oplevering van rotatiezeefdrukmachines.

Toen vond ik het tijd worden om eens iets anders te gaan doen en ben ik ruim dertien jaar werkzaam geweest als Business Unit Manager in de dienstverlening. Daar kwam ik na verloop van tijd tot de conclusie dat ik het wel een gemis vond dat we geen tastbaar product maakten. Dus toen het onafwendbare moment aangebroken kwam dat ook ik (voor het eerst in mijn werkzame leven) door een reorganisatie afscheid van het bedrijf moest nemen, wist ik één ding zeker: ik wil weer werken bij een bedrijf waar machines in elkaar gesleuteld worden en waarop je trots kunt zijn.

💬 Hoe ervaar je jouw rol bij Manders Automation?

Ik ben nu vijf maanden onderweg bij Manders, heb drie interessante projecten onder m’n hoede (twee palletiseerinstallaties en een testunit voor geautomatiseerde lijmopbrengst) en merk dat ik langzaamaan er weer in begin te raken. Er zijn wel duidelijk verschillen in de uitvoering van de functie t.o.v. mijn vorige werkgever. Daar lag het zwaartepunt op de scope- en levertijdbewaking, bij Manders Automation wordt van de Projectleider naast bewaking van de kwaliteit, planning en het budget ook een technische diepgang (mening) gevraagd. Iedere machine is hier klant-specifiek, een prototype eigenlijk. Dat maakt dat de risico’s hoger zijn, maar maakt het tevens afwisselend en interessant.

Het werken bij Manders voelt goed. Ik vind het leuk om weer contacten met engineers te hebben (en straks als ‘mijn’ projecten in de volgende fase zitten, ook met de assembleurs/monteurs) en gezamenlijk in een team iets neer te zetten; een functionerend product waar we trots op kunnen en mogen zijn. Daarnaast ervaar ik de collega’s ook als behulpzaam, wat natuurlijk belangrijk is als je net nieuw binnenkomt en zelfs moet leren waar je de thee kunt halen.

🔮 Wat verwacht je van de toekomst?

Zoals aangegeven heb ik hiervoor twee dienstverbanden van rond de dertien jaar gehad. Mijn insteek is dat ik dat nu nogmaals doe en dan in hopelijk goede gezondheid kan gaan genieten van een enorme bult vrije tijd en kan terugkijken op een leuke tijd.