Your Partner in Dedicated Solutions

We stellen graag voor: Bart Janssen, onze nieuwe Control Engineer

Na zijn afstudeerstage is Bart bij ons komen werken op de software-afdeling. Hij stelt zichzelf even voor en vertelt wat zijn activiteiten zijn en hoe hij de eerste maanden met het team heeft ervaren:

Dat klopt, mijn naam is Bart en ik ben nu inmiddels 2 maanden in dienst bij Manders Automation. Ik zal mij nog even kort verder voorstellen. Ik ben geboren en getogen in Horst en ik ben 27 jaar oud. Hier woon ik nu ook nog steeds. Verder heb ik een passie voor voetbal & techniek.

Bart Janssen, Control Engineer at Manders Automation

◀️ Wat heb je hiervoor gedaan?

Voordat ik in dienst ben getreden bij Manders Automation volgde ik de studie HBO Mechatronica bij de Fontys hogeschool Techniek & Logistiek in Venlo. Met deze studie ben ik begonnen in 2018 en deze heb ik nu, 4 jaar later, met succes afgerond. Aan het begin van de studie wist ik nog niet precies in wat voor soort functie ik wilde gaan werken. Dit kwam omdat ik alle disciplines van de studie Mechatronica interessant en leuk vond (en nog steeds!).

Uiteindelijk in het 3e leerjaar ben ik toch goed gaan nadenken welke richting ik op wilde (software/ mechanisch/ elektrisch). Dit kwam omdat ik in dit jaar mijn eerste stage had. Ik heb toen de keuze gemaakt om te gaan voor een software opdracht. Dit omdat het mij prachtig leek om machines tot leven te brengen met de software die ik ontwikkel. Bij het testen komen dan alle aspecten ook samen (mechatronisch). Ik heb toen dus een software opdracht uitgevoerd waarbij ik een oude machine moest voorzien van nieuwe software. Het was toen mijn taak om de machine te optimaliseren en nieuwe functies toe te voegen d.m.v. vernieuwde software. Toen ik deze opdracht uitgevoerd had met succes, was dit voor mij ook meteen de bevestiging die ik nodig had. Het was voor mij dan ook duidelijk dat ik Software Engineer wilde worden na mijn studie.

Ⓜ️ Hoe ben je bij Manders terecht gekomen?

In mijn afstudeerjaar ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat paste bij mij. In deze zoektocht ben ik uitgekomen bij Manders. Dit vanwege de hoge diversiteit van de oplossingen/ machines die Manders realiseert. Ik ben toen in januari 2022 begonnen met mijn afstudeeropdracht bij Manders.

De opdracht die ik gekregen heb, was een mechatronische opdracht. Ik was dus zowel mechanisch, elektrisch als met software bezig. Dit maakte het dan ook erg leuk. Tijdens mijn stage ben ik altijd goed begeleid geworden door mijn collega’s. Wanneer ik vragen had, kon ik altijd terecht bij iedereen. Dit heeft er ook toe geleid dat ik altijd met plezier naar stage ging. Hierdoor heb ik dan ook mijn studie met succes afgerond bij Manders. Door het feit dat ik hier zo’n fijne tijd heb gehad, heb ik toen ook besloten dat ik hier werkzaam wilde blijven.

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving Wat verwacht je van de toekomst?

Voor de komende tijd zal ik verder gaan met de opdracht die ik tijdens mijn stage nog niet volledig afgerond had. Ik ben voor nu dan ook vastberaden om deze opdracht volledig af te ronden. Voor nu wil ik veel ervaring op gaan doen. Dit door het uitvoeren van projecten en cursussen op het gebied van software. Ik hoop dat we samen in de toekomst mooie machines kunnen gaan realiseren.