Your Partner in Dedicated Solutions

We hebben alle skills die nodig zijn om een productie automatisering te creëren in huis. Dit betekent dat we complete controle hebben over ieder project, van het begin tot het einde. Wanneer u akkoord gaat met de oplossing die ons sales team samen met u heeft gepland, gaat het project opeenvolgend door onze acht competenties.

Project Management

Ieder project heeft zijn eigen projectmanager die verantwoordelijk is voor de complete ontwikkelingsfase en het coördineren van de verschillende disciplines. Wij zijn uw contact voor financiële coördinatie, planning, design en nazorg. Gedurende het project, houden we regelmatig contact met u zodat u altijd op de hoogte bent van de status en de voortgang van het proces. We betrekken u vanzelfsprekend bij alle belangrijke beslissingsmomenten. Omdat we met ERP software van Trimergo werken, kunnen we al onze projecten altijd nauw in de gaten houden.

Engineering

Mechanische engineering

Ons team heeft een uitgebreide expertise en ervaring. U kunt erop rekenen dat wij een creatieve en effectieve oplossing vinden voor ieder en elk probleem. In onze designs werken we richting een optimale oplossing om u te helpen uw productieproces verder te automatiseren. We integreren bewezen technieken en combineren ze in een nieuw, uniek systeem wanneer dat mogelijk is. Wanneer dat niet gaat, en uw behoeften niet te voldoen zijn met wat er momenteel in de industrie te vinden is, ontwikkelen we een nieuwe oplossing voor u. Al onze designs worden volledig in 3D ontworpen, en met onze ervaring kunnen we op een grote database van oplossingen rekenen.

 

Elektrische engineering

We zijn gewend aan geavanceerde hardware en de technologie die gebruikt wordt in de industriële automatisering. Steeds vaker hebben machine-onderdelen hun eigen Remote I/O kast. Daarom gaat de communicatie met de hoofdkast via moderne bussystemen als Profinet en Profisafe. Op deze manier zijn we in staat sneller machines te bouwen en zijn onze oplossingen gemakkelijker aan te passen en uit te breiden. We gebruiken E-plan software om onze systemen te ontwerpen, wat standaard is in de machinebouw.

Software Design

De PLC applicatie is het hart van uw machine. We ontwerpen geavanceerde software die desondanks gemakkelijk te gebruiken is. Om op afstand service te bieden, gebruiken we VPN connecties en camerasystemen. Op deze manier kunnen we altijd een snelle oplossing bieden voor ieder probleem: hulp is nooit ver weg. We kunnen de gehele software-ontwikkeling voor u uitvoeren, wat onder andere in kan houden:

  • OP-panels (met SCADA indien nodig)
  • PLC software, PC-applicaties
  • Robotprogrammering
  • Vision applicaties
  • Verbindingen met uw IT applicaties.

Wanneer uw automatisering een geïntegreerde robot bevat, kunnen we het robotproces simuleren om er zeker van te zijn dat alles goed zal werken. Onze software engineers kunnen simulaties creëren voor de robotmerken Fanuc, ABB en KUKA.

Verspaning

We produceren onze onderdelen met zowel conventionele machines als CNC machines. Doordat we onze verspaning zelf uitvoeren, kunnen we flexibel zijn en hebben we betere controle over onze algehele projectplanning. Dankzij onze CAD-CAM verbinding kunnen we het geometrie-ontwerp dat onze engineers gemaakt hebben, invoeren in 3D in onze CNC machines. We hebben snel toegang tot de correcte data en kunnen zo efficiënt verspanen. Nieuwe onderdelen kunnen daarom met een optimale snelheid geproduceerd worden.

Montage

We monteren al onze machines in onze productiehal, zowel elektrisch als mechanisch. Indien mogelijk, produceren we een complete productieserie om de machine te testen. Onze assemblage-afdeling zorgt voor de uitvoering van de volgende stappen:

  • Mechanische montage, inclusief pneumatiek en hydrauliek
  • Assemblage van de controlekast en bedrading in de machine
  • Meten van de machineonderdelen en producten

Kwaliteitscontrole

We optimaliseren uw machine zowel op snelheid als kwaliteit. Daarnaast meten we de gereedschappen in uw machine. We hebben een toegewijde meetkamer en een high-performance meetarm die de specifieke dimensies van uw machine checkt.

We meten de gewenste dimensies van het 3D CAD model en stellen deze nominaal in. De resultaten worden gepresenteerd in een meetrapport, dat kan dienen als een goede basis voor toekomstige productie en dimensionale consequentie tests. 

Naast het checken van de kwaliteit van onze machines, zorgen we ervoor dat ons compleet bedrijf volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen opereert. We zijn daarom ook ISO 9001 gekwalificeerd.

Testen

In de testfase zorgen we voor de fine-tuning van uw totale machine, inclusief software. Met andere woorden: we zorgen ervoor dat uw machine volledig klaar is voor productie.

We beoordelen de kwaliteit en de output snelheid, stellen parameters vast en optimaliseren alle andere instellingen. Naast snelheid en kwaliteit, beoordelen we ook de uptime van de machine.

Uw operators zijn van harte welkom om deel te nemen aan de testfase en om een actieve bijdrage te leveren aan dit fine-tuning proces. We leveren werkinstructies en maken hen bekend met de besturing van hun nieuwe machine.

Service

Wij zijn gericht op langetermijn relaties met onze klanten, dus onze services stoppen niet wanneer we de productie automatisering afgeleverd hebben. Wanneer u ondersteuning nodig heeft, helpen we u graag.

In eerste instantie proberen we het issue te verhelpen via remote control. Dit is een beveiligde verbinding die we gebruiken om toegang te krijgen tot de software van de machine vanuit onze eigen locatie. Op deze manier bied remote control een kostenefficiënte manier om u snel te helpen met zorgen over uw machine.

Mocht het niet mogelijk zijn om het probleem met remote control op te lossen, dan komen we natuurlijk naar uw productielocatie. We zullen het probleem bespreken, naar de machine kijken en ervoor zorgen dat alles weer werkt zoals het hoort.

Interested in working with us?

Geïnteresseerd in een productie-automatisering?

Laten we uw perfecte oplossing bespreken!

Wilt u weten hoe we projecten aanpakken?