Your Partner in Dedicated Solutions

Het integreren van handlingtoepassingen in geautomatiseerde processen vraagt niet alleen om specifieke technieken, maar ook om inzicht in het totale proces.
Op beide gebieden hebben wij de nodige kennis en ervaring. De volgende handling systemen gebruiken we in onze totaaloplossingen:

Pneumatische en Servo Overzetters

De overzetter is een simpele, snelle en kostenefficiënte handlingsmethode. Onze pneumatische overzetters en servo aangedreven overzetters bestaan standaard uit twee lineaire assen en een productgrijper, die we indien gewenst uit kunnen breiden met additionele draaiassen. Een extra voordeel van de servo overzetter is de mogelijkheid tot het inleggen en uitnemen van delen met vrij programmeerbare posities en instelbare snelheden. Dat maakt deze handlingsmethode geschikt voor complexere bewegingen waar nauwkeurigheid en snelheid van belang zijn.

Draaistation

Wanneer een product aan beide kanten behandeld dient te worden, is een draaistation een eenvoudige handlingoplossing. Deze meestal pneumatisch aangedreven unit neemt het onderdeel uit, draait het 180 graden en plaatst het vervolgens weer terug in het montageproces.

Robots

Scararobot en Deltarobot

Voor snelle pick & place processen met een hoge nauwkeurigheid, is handling met een scara- of deltarobot een geschikte oplossing. Deze zeer snelle robots hebben een gunstig prijsniveau en leveren zeer snelle picks in een klein bereik.

 

Knik-arm Robot

Met een knik-arm robot is nagenoeg iedere positie en oriëntatie van uw product of gereedschap mogelijk. Dit biedt een zeer flexibele handling van producten in uiteenlopende werkruimtes. De robot heeft vele variaties: van vier- vijf- of zes-assige uitvoeringen in gewichtsklassen van minder dan 1 kilogram tot wel 1200 kilogram. Wij integreren robots van de merken Fanuc, ABB, Kuka, Yaskawa, Mitsubishi en Epson. Wij geven u graag advies over welke robot het meest geschikt is voor de eisen die uw toepassing vraagt.

 

Co-bot: Collaboratieve Robot

De co-bot is een nieuwe generatie robots die samenwerking tussen robot en mens mogelijk maakt. Dit type robot heeft niet altijd een veiligheidshekwerk nodig en is geschikt voor montage- of handlingsprocessen waarbij hoge snelheden niet vereist zijn. Wij zetten onze jarenlange ervaring met robottoepassingen graag in om deze nieuwe techniek voor u te integreren.

XYZ-Portaalsysteem

Een XYZ-portaalsysteem kunnen we in iedere grootte ontwerpen, waardoor het vaak optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Een XYZ-portaalsysteem is met name toepasbaar voor installaties waarbij grote afstanden en/of positioneernauwkeurigheid en stabiliteit van het systeem belangrijk zijn.

Assembly

Geïnteresseerd in onze montagetechniek?

Laten we uw ideale oplossing bespreken!