Your Partner in Dedicated Solutions

In onze oplossingen gebruiken we zowel conventionele als flexibele toevoersystemen, afgestemd op uw behoeften en wensen.
We hebben ervaring met de volgende zeven toevoersystemen.

Triltrommel en Step Feeder

De triltrommel is een bewezen techniek voor het correct aanvoeren van productonderdelen. De delen worden los in de triltrommel gestort en vervolgens door de vibratie van de trommel mechanisch georiënteerd aan de machine aangeboden. De triltrommel is zo een kostengunstig toevoersysteem voor grote series van dezelfde productvormen.

De stepfeeder is een systeem voor het in bulk aanvoeren van buisjes, assen en andere delen met een simpele geometrie en een grote lengte-diameterverhouding. De stepfeeder transporteert de losse onderdelen naar boven, waarbij een teveel aan producten door de schuivende treden automatisch terugvalt in de bunker. Net als de triltrommel is dit een simpele, bewezen en goedkope toevoermethode voor grote series van dezelfde productvormen.

Toevoersystemen met 2D Vision

Wanneer u meer flexibiliteit in het toevoersysteem nodig heeft, biedt toevoeren met Vision de oplossing. 2D Vision kunnen we als volgt toepassen:

 

Anyfeeder / Flexfeeder

Een anyfeeder, ook wel flexfeeder, bestaat uit een schudbak waarin de delen geplaatst worden. Een 2D Vision camera controleert welke delen in de correcte positie in de bak liggen. Deze delen worden opgepakt en geplaatst met een robot. Een anyfeeder is een flexibele oplossing, doordat onderdelen met verschillende vormen en afmetingen kunnen worden verwerkt. Dit maakt het een geschikte toevoermethode voor installaties met veel productvarianten.

 

Transportband met 2D Vision

De producten worden automatisch aangevoerd of door een operator op de band gelegd, waarna het Vision systeem de coördinaten van de onderdelen die in de correcte positie liggen, doorgeeft aan een of meerdere manipulatoren. De manipulator pakt vervolgens gericht deze producten op, waardoor de kans op beschadigingen tijdens het toevoeren geminimaliseerd wordt. De transportband is zo een flexibele toevoermethode voor onderdelen in verschillende vormen en afmetingen en kan zowel lineair als circulair in een rondloopsysteem geïntegreerd worden.

Tray Toevoersystemen

Bij kwetsbare onderdelen is het belangrijk om de kans op beschadigingen tot het uiterste te minimaliseren. Een goede manier om dit te doen, is door een tray aanvoersysteem te kiezen. Met een traysysteem is het mogelijk om grote aantallen producten in geordende posities aan te bieden aan de assemblagetechniek. Een installatie kan hierdoor langdurig autonoom draaien. We kunnen dit aanvoersysteem voor zowel gestapelde trays als lineair gepositioneerde trays toepassen.

Verentoevoer

Voordat veren aangevoerd kunnen worden, moeten ze vaak ontward en verenkeld worden. Daarom integreren wij speciale verenaanvoersystemen die de veren met perslucht of door middel van een vacuüm naar de juiste productiepositie transporteren.

Handmatig Inleggen

Mocht het automatisch aanvoeren van delen om technische of financiële redenen niet mogelijk of wenselijk zijn, dan zorgen wij ervoor dat de producten op een veilige manier handmatig ingelegd en uitgenomen kunnen worden. We kunnen hiervoor een afschermdeur, een lichtschermbeveiliging, vloerscanner, proceslade of proces invoerdraaistation toepassen.

Assembly

Geïnteresseerd in onze assemblagetechnieken?

Laten we uw ideale oplossing bespreken!