Your Partner in Dedicated Solutions

Bij Manders Automation zijn we ervaren in het toepassen van een groot scala aan verbindingstechnieken.
De volgende verbindings- en markeertechnieken gebruiken we vaak in montageoplossingen.

Verbindingstechnieken in Montage

Persverbindingen

Onze installaties maken persverbindingen met behulp van pneumatische, hydraulische en servo-persen, indien gewenst in combinatie met inductieverhitting van de componenten. We kunnen de krachten bewaken en bieden datalogging van de procesparameters voor optimale controle. Uiteraard behoort automatische aanvoer en plaatsing van de in te persen delen tot de mogelijkheden.

 

Schroefverbindingen

We leveren handmatige en volautomatische schroefstations. Bij het aanhalen bewaken we het schroefmoment, het aantal omwentelingen en de schroefpositie. Indien gewenst kunnen we de toevoer van de schroeven automatiseren en datalogging toepassen.

 

Klikverbindingen

Klikverbindingen worden gebruikt voor het verbinden van flexibele, veelal kunststof, componenten. We kunnen kracht-wegbewaking en datalogging van de procesparameters toepassen voor optimale controle. De componenten die verbonden worden, kunnen zowel handmatig toegevoerd worden als automatisch aangevoerd en geplaatst worden.

 

Ultrasoon lassen

Bij ultrasoon lassen maken we gebruik van hoogfrequente trillingen. De energie die daarbij vrijkomt zorgt ervoor dat de twee oppervlaktes met elkaar verbonden worden. Een groot voordeel van dit lasproces is dat het uw product niet ongewenst beïnvloedt, omdat er slechts zeer geringe en gerichte warmte vrijkomt. Deze techniek wordt vaak op kunststoffen toegepast, maar biedt ook interessante mogelijkheden voor diverse metalen.

 

Laserlassen

Bij laserlassen wordt middels een laserstraal energie in het te lassen materiaal gebracht. Door de kleine spot en de hoge energiedichtheid kunnen we smallen lassen met een hoge snelheid realiseren. Deze techniek is geschikt voor metalen en kan ook gebruikt worden voor het lassen van niet-geleidende materialen zoals kunststoffen en glas.

Andere Verbindingstechnieken

Buiten de vijf bovenstaande technieken, bieden we natuurlijk nog veel meer verbindingstechnieken aan. Deze technieken zijn minder specifiek gericht op montageprocessen en worden ook vaak als individuele processen ingezet:

  • Lassen: Booglassen, Weerstandslassen en Laserlassen
  • Mechanische verbindingstechnieken: Stansnieten, Vloeiboren en Clinchen
  • Lijmen en Doseren

Lees meer over deze verbindingstechnieken op de verbindingspagina's.

Markeren

We willen u graag de mogelijkheid bieden om uw producten te volgen en eventueel uw merkteken aan te brengen. Daarom kunnen wij uw onderdelen markeren, zowel in combinatie met montagetechniek als in een individueel proces. We bieden de volgende markeringstechnieken aan: 

 

Etiketteren

Wanneer u gebruik maakt van etiketten, bieden we u graag de mogelijkheid deze door de machine te laten genereren en/of deze automatisch te plaatsen.

 

Lasermarkeren

We graveren met behulp van lasertechniek tekst of DMC's in uw componenten

 

Graveren

Bij deze techniek worden teksten of DMC's mechanisch in uw producten gegraveerd.

 

Punch Marking

Deze markeertechniek lijkt op graveren, maar creëert de tekst of DMC door middel van het inpersen met pinstampen.

 

Inkjet Printen

Ten slotte kunnen we de gewenste markering ook met inkjets op uw componenten afdrukken.

Assembly

Geïnteresseerd in onze montagetechnieken?

Laten we uw ideale oplossing bespreken!

Wilt u weten hoe wij projecten aanpakken?