Your Partner in Dedicated Solutions

Wij zijn in staat om een ​​grote verscheidenheid aan complete lijm- en doseerinstallaties te ontwerpen en bouwen. Kijk hieronder voor onze lijmtoepassingen en onze doseermogelijkheden.

Lijmapplicaties

Lijmen is een techniek die continu groeit en die kan worden toegepast in een breed scala aan industrieën en op een grote variëteit aan producten. Met lijmapplicaties kunnen sterke verbindingen worden gemaakt, maar alleen als alle specifieke procesvoorwaarden voor het product worden gerespecteerd. Voorbeelden van deze cruciale voorwaarden voor de kwaliteit van de verbinding zijn de voorbereiding van de oppervlakken, de positionering van de onderdelen en de toepassing van een effectief uithardingsproces.

Wij hebben al een verscheidenheid aan lijmen geïmplementeerd in geautomatiseerde lijnen en hebbe ervaring met zowel één- als tweecomponentenlijmen, hotmelts en siliconen vulmaterialen. Om er zeker van te zijn dat aan alle eisen voor het specifieke lijmproces wordt voldaan, zoeken we altijd een leverancier die het beste past bij een bepaald project. Voorbeelden van leveranciers waarmee we vaak samenwerken zijn Rampf, AtlasCopco, Lutzke, Dopag, Nordson, Scheugenpflug en Viscotec.

 

Voorbehandeling

Voorbehandeling van een of meerdere oppervlakten is vaak nodig als aanvullend proces voor een goede lijmverbinding. Om de hechtingskwaliteit te verhogen, geven onze klanten vaak de voorkeur aan geïntegreerde, in-line voorbehandeling met reinigingssystemen of plasmabehandeling. Voor deze primers en reinigers maken we speciale voorbehandelingsstations met geïntegreerde procesregeling en dampafzuiging indien nodig.

 

Curing on Demand

 
COD - Curing on Demand

Normaalgesproken heeft de lijm na applicatie enige tijd nodig om uit te harden, voordat het product verder kan gaan in het proces. Tijdens het uitharden moeten de onderdelen in een vaste positie geplaatst zijn, wat de cyclustijd en de grootte van de lijminstallatie verhoogt. Om dit proces aanzienlijk te versnellen, hebben Vulkan AG en TIC een speciaal proces ontwikkeld: COD - Curing on Demand. Wij hebben COD al succesvol geïntegreerd in een lijmapplicatie voor autospoilers, en passen deze techniek graag toe in een oplossing voor uw producten.

Het COD-proces maakt gebruik van infraroodlichten, die met een korte golflengte uitstralen. Zo worden de kunststof onderdelen niet beschadigd, maar absorbeert alleen de lijm de hitte. De lijm wordt snel verhit en het uithardingsproces wordt versneld. Om oververhitting te voorkomen, meten verschillende temperatuursensoren de oppervlaktetemperatuur van het kunststof. Wanneer de vastgestelde maximumtemperatuur bereikt wordt, worden de infraroodlichten automatisch uitgeschakeld. De lichten worden weer ingeschakeld wanneer de temperatuur tot op het juiste punt gedaald is. Na ongeveer 3 minuten van uitharding en afkoeling is het onderdeel al klaar om uitgenomen te worden.

COD Afbeeldingen

FIPG - Formed in Place Gaskets

Naast lijmprocessen bieden wij ook oplossingen voor geautomatiseerde pakkingproductie. Als alternatief voor geprefabriceerde pakkingen worden deze FIP-pakkingen gemaakt door het gebruik van een doseertechniek. Het gebruikte materiaal is vaak een tweecomponentensysteem dat als vloeistof wordt aangebracht en al snel uitzet tot een ronde afdichting. Wanneer we deze techniek implementeren, bouwen we ook het vereiste geautomatiseerde opslagsysteem dat nodig is voor de uithardingstijd van de materialen.

 

Doseren van olie en vet

Het doseren van olie of vet is vaak een cruciaal onderdeel van een montageproces, bijvoorbeeld om interne schade te voorkomen bij het samenstellen van een nieuwe motor. Onze doseertoepassingen garanderen een zeer hoge mate van precisie doordat we verschillende sensoren toepassen om zelfs de kleinste afwijkingen te detecteren. Door de precieze procesbewaking behoudt u een hoge processtabiliteit en zo ook een hoog kwaliteitsniveau van uw product.  

Bonding

Geïnteresseerd in onze lijm- en doseringstechnieken?

Laten we uw ideale oplossing bespreken!