Your Partner in Dedicated Solutions

Handtools voor SEE

Bij Manders helpen we graag met het opzetten of verbeteren van een productieprocessen. Meestal ontwerpen en bouwen we daarvoor een productiemachine of montagelijn, maar dat is niet altijd het geval. Zo hebben we SEE, voorheen Sealed Air, onlangs kunnen ondersteunen in een verbetertraject met een aantal simpele, maar effectieve handgereedschappen.

 

Sealed Air handtool

 

Over SEE

SEE is wereldleider in voedselveiligheid, hygiëne en productbescherming. Ze bieden duurzame verpakkingsoplossingen van hoge kwaliteit en verminderen zo transportkosten en CO2-uitstoot. Het kantoor in Nijmegen is onderdeel van de Europese Product Care-divisie, inclusief verkoop, technische ondersteuning, klantenservice en supply chain. Nijmegen fungeert ook als productielocatie en distributiehub voor verpakkingssystemen en materialen in de EMEA-regio.

 

Vraagstuk

Bij SEE worden folies geëxtrudeerd die op kartonnen kernen worden gewikkeld. Deze kartonnen kernen worden eerst op een wikkelas geschoven. Vervolgens worden ze vastgezet door geïntegreerde balgen op te blazen via een klep in de wikkelas. Dit is een handmatig proces waarbij de operators van groot belang zijn. Zij moesten tijdens het opblazen de as vasthouden en met een blaaspistool flinke kracht op een ventiel zetten. Helaas leidde dit proces vaak tot schouderklachten en SEE wilde dit graag verhelpen.

 

Oplossing

Om de last op de schouders van de operators weg te nemen, was een verbetering van het proces nodig. Deze uitdaging zijn we bij Manders aangegaan. Wij hebben nieuwe gereedschappen ontworpen zodat de operator niet twee, maar slechts één hand nodig heeft om ze te bedienen. De tool klemt zichzelf op de as en zet gelijktijdig perslucht op het ventiel.  Zo hoeft er geen kracht meer uitgeoefend te worden op de as.

 

Oude en nieuwe situatie SEE - Sealed Air

 

Resultaat

De nieuwe tools zorgen voor minder ziekteverzuim en daarmee voor een stabieler productieproces.
Maar het belangrijkste resultaat is de tevredenheid van de operators, die blij zijn dat de spanning van hun schouders is en nu in een verbeterde omgeving kunnen werken.

 

Production Automations

Zoekt u ook een simpele uitkomst? Of is uw probleem juist meer complex?

Laten we uw perfecte oplossing bespreken!