Your Partner in Dedicated Solutions

Manders Automation realiseert een praktijkbord voor ICT-studenten van Gilde Opleidingen Venray

 

Praktijkbord Gilde Opleidingen Manders Automation

Wij delen ons enthousiasme voor de machinebouw graag met anderen. Om studenten en scholieren met interesse in techniek te helpen, bieden we regelmatig stageplaatsen aan en doen we mee aan Kies Techniek Venray. Maar ook aan studenten die een ICT-richting gekozen hebben, willen we graag de mogelijkheden van machinebouw laten zien. Daarom hebben we in samenwerking met docenten Fred Jacobs en Niels Janssen van Gilde Opleidingen een praktijkbord ontwikkeld voor de IoT-lessen van de opleiding ‘Software Developer’ in Venray.

Het praktijkbord bestaat uit tien pneumatische cilinders die door een ventieleiland aangestuurd kunnen worden door middel van elektrische signalen. Het doel is om studenten te leren hoe programmeren in de techniek werkt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ervaren hoe de cilinders in een bepaalde volgorde geprogrammeerd kunnen worden, of hoe ze juist tegelijkertijd kunnen werken. Iedere cilinder heeft standmelders die tonen of de cilinder in- of uitstaat. Op deze manier laat het praktijkbord de studenten direct zien wat het effect is van hun programma.

We wensen de studenten van Gilde Opleidingen Venray veel plezier met het praktijkbord en hopen hen in de toekomst in de machinebouw te mogen verwelkomen!