Your Partner in Dedicated Solutions

We hebben ruime ervaring met het integreren van lasprocessen in geautomatiseerde oplossingen en verzorgen alle details.
Bescherming tegen spatten of dampen, koeling van de elektroden en armaturen, handhaving van de producttoleranties en alle andere belangrijke elementen van uw oplossing:
wij zorgen ervoor.

We creëren oplossingen voor puntlassen, projectielassen en soms condensator-ontladingslassen. Onze machines voldoen altijd aan de specifieke eisen van uw producten, omdat we onze oplossingen volledig in eigen huis ontwikkelen en bouwen. Op deze manier hebben we volledige controle over het resultaat van het project en de functionaliteit van uw machine. Naast onze speciaalbouwmachines bieden we ook standaardmachines aan die met verschillende bouwstenen aangepast kunnen worden op uw wensen.

 

Puntlassen

Veel industrieën profiteren van de toepassing van puntlassen, waarvan wij de meeste ervaring hebben met automotive-oplossingen. We zijn daarom niet alleen in staat om reguliere puntlasprocessen toe te passen , maar bieden ook gecombineerde verbindingstoepassingen die in deze branche vaak gevraagd worden. In deze gecombineerde oplossingen wordt lijm aan de verbinding toegevoegd, wat de sterkte van de verbinding aanzienlijk verhoogt. We kunnen deze twee processen combineren met slechts één robot in één cel.

Mocht de gevraagde output van uw puntlasmachine niet haalbaar zijn met één gewoon laspistool, dan kunnen we de snelheid verhogen door meerdere lascilinders toe te passen die tegelijkertijd aan een product werken. Bovendien worden de wachttijden van uw operators op deze manier beperkt, aangezien dit concept met meerdere cilinders de balans tussen de takttijd van de operator en de machine optimaliseert.

 

Puntlassen                    Projectielassen

 

Projectielassen

Projectielassen kan met of zonder bevestigingsmiddelen worden gebruikt, waarbij verbindingen op basis van moeren of schroeven de meest voorkomende toepassing zijn. Om het proces en de machine zo veelzijdig mogelijk te maken, maken wij vaak gebruik van flexibele toevoeroplossingen. Alle mogelijke toevoeroplossingen die bij aanbieden vindt u op deze pagina.

Omdat de oriëntatie van de projectie 100% zeker moet zijn, meten en monitoren we altijd de daadwerkelijke meltdown en kunnen we verschillende detecties en controles toepassen, afhankelijk van de geometrie van elk specifiek bevestigingsmiddel. Voorbeelden hiervan zijn een verplaatsingsdetectie van de lasactuator of de keramische pin, een vision sensor om de oriëntatie te controleren of het gebruik van speciale elektrodegeometrie.

In tegenstelling tot reguliere lasmachines plaatsen wij de lascilinder omgekeerd. Deze functie versnelt het proces doordat de elektrode kan worden herladen tijdens het verplaatsen van het product naar de volgende laspositie. Wanneer u meerdere bevestigingsmiddelen nodig heeft om op één product aan te brengen, bieden wij multi-head lastangen aan. Deze lastangen kunnen tot vier verschillende bevestigingsmiddelen aan één product lassen en hun elektroden kunnen dankzij hun unieke ontwerp snel worden vervangen.

We kunnen laskrachten van meer dan 4.000 kg bereiken door meerdere cilinders te combineren bij één elektrode, wat grote voordelen biedt voor processen die meer kracht vereisen.

We kunnen drie soorten booglastechnieken integreren in onze machines:

  • MIG/MAG Lassen
  • TIG Lassen
  • Plasma-lassen

Daarnaast maken we specifieke lasmallen voor uw producten, zodat uw producten altijd correct gelast worden en u in staat bent nieuwe producten aan bestaande lasprocessen toe te voegen.

Bij laserlassen wordt middels een laserstraal energie in het te lassen materiaal gebracht. Door de kleine spot en de hoge energiedichtheid kunnen we smalle lassen met een hoge snelheid realiseren. Deze techniek is geschikt voor metalen en kan ook gebruikt worden voor het lassen van niet-geleidende materialen zoals kunststoffen en glas.

We breiden graag onze kennis en ervaring uit in nieuwe gebieden, bijvoorbeeld met nieuwe technieken als ultrasoon lassen. Dus ook als u een techniek zoekt die niet hierboven genoemd is, denken we graag mee over een oplossing!

Welding Techniques

Geïnteresseerd in onze lastechnieken?

Laten we uw ideale oplossing bespreken!